Tere Tere ja terveisä Tallinnasta :)

Olihan kerrassaan vaihderikas reissu! Mukana matkassa siis Noora, Heidi, perropörriäinen sekä lappalainen.

Aamulla lähtö kotiovelta siinä puoliseitsemän paikkeilla kohti satamaa. Tutut rituaalit "onkohan kaikki tärkeät paperit  mukana" sekä "Heidi taas myöhässä" polkaisivat aamun reippaasti käyntiin, joskin Noorassa oli havaittavissa pientä aamupöhnää...no se sallittakoon! Autolla kohti satamaa ja jonottamaan ja jonottamaan passintarkastukseen sekä vielä kerran jonottamaan! No laivamatka sujuikin mukavassa seurassa hyvässä hengessä karttaa tutkaillessa. Kysymys kuuluikin "kuinkahan löydämme perille"? Parivaljakkona Noora et Heidi voidaan ainakin todeta suuntavaiston sekä kartanlukutaidon olevan pahasti hukassa ;)

Laivasta poistuttuamme kaikki näytti lupaavalta, suora tie, josta neljännestä risteyksestä tulee kääntyä vasemmalle...niin...tässä vaiheessa voidaan todeta, että käytäntö osoittauitui tälläkin kertaa teoriaa hankalammaksi :) Miten kartanlukija...kröhm (allekirjoittanut) onnistui taas missaamaan juuri sen tärkeimmän käännöksen..no se jäänee ikuiseksi mysteeriksi! Onneksi ennen ajautumistamme Tallinna-Pärnu-moottoritielle ystävällinen virolaisnainen pelasti neidot pulasta ja ajoi edellämme näyttelypaikalle. Ei tarvitse kauaa pohtia kuinka ihmeessä hän arvasi meidän olevan menossa koiranäyttelyyn...täyteen ahdettu auto (ei silti rikottu mari-heidi-ennätyksiä), sekä kaksi avuttoman näköistä immeistä kartat tuulilasissa kiinni...no se selittäköön kaiken ;)

Sähellyksien jälkeen seuraa tietysti aina lisää...sähellyksiä. Peruuteltuamme edestakaisn parkkipaikalla jäännee näyttelytyöntekijän hätäinen huitominen sekä hokema "kiehub kiehub sammuta kone" ikuisesti mieliimme.....kyllä mootorimme ns. keitti yli! Konepellin alta nousi höyryä kuin tulivuoresta konsanaan. No eihän siinä muuta, kun auto parkkiin vaan! Nämä reissut on totuttu tekemään ilman kummempia stressikynnyksiä...kontrollifriikit pysyköön kaukana ;) Reissun aikana moottori keitti kolme kertaa ja vettä lonotettiin jäähdytysnesteiden sekaan litratolkulla..no jännitysmomenttia jännitysmomenttia niin kuin autossa lupsakasti (ainakin välillä) todettiin ;)

Itse näyttly kaiken alku- ja loppusähellysten välillä sujui oikein mallikkaasti. Reiskalappalaisen saadessa EH.n ja Numppapörriäisen saavuttaessa EstJv-06 tittelin! Tänne tullaan taas uudestaan. Joka reissussa on ehdottomasti parasta se, että takuuvarmasti löytyy jotakin jota muistella ja jolle nauraa taas seuraavalla reissulla :)

P1010026web.jpg
EstJV-06

-Heidi