Aamulla herätys 5.30... *haukotus* Tosin kuskin oikeudella nukuin 6 asti, kuten myös muut matkakumppanit, onneksi olin osittain pakannut autoa jo edellisenä yönä 01.30.. =D. No mutta tarkoitus oli että minä starttaan puoli seitsemän ja olen Terhiä hakemassa viisitoista vaille seitsemän ja sitten Heidiä seitsemältä. Karu totuus: Ahtaan volvon takaluukkua vielä kymmentä vaille seitsemän, haen Terhin viisi yli seitsemän, pakkaamme kaksi jenkkiä ja yhden boxin irlanninvesispanielin viereen takapenkille. Saavumme Heidin pihalle klo: 07.20. Heidi pissattaa perroa ja ahtaamme vielä yhden kangashäkin takaluukkuun ja Terhin takapenkille. Heidi ja perron eteen. Matka alkaa noin varttia vaille kahdeksan kohteena Mäntyharju!
Olin aivan varma, että saan vespan kanssa juosta kehään... Mutta eihän sinne ajanutkaan kuin pari tuntia yhden pysähdyksen keran =). Saldona hienosti 2*VSP, 1*PN2, 2*SERT ja perroilla BIS kasvattaja ryhmä! Tässä vaiheessa kiitän seurasta toista vespan omistajaa ja perro ihmisiä!! Ilma oli ihanan viileä, paitsi kun rupesimme häkkejä ja telttaa kasaamaan takaisin autoon. Pilvet väistyivät ja aurinko rupesi porottamaan kun tuuli loppui.. Hiestä märkinä noin viiden jälkeen ip olimme ahtautuneet takaisin autoon ja matkaamaan kotiin.
Lupasin vespalle että se pääsee uimaan kotimatkalla... Joka ikinen lätäkkö jonka se haistoi ennen kuin pysähdyimme  hyppäsi vespa keskikonsolin päälle ja tuli melkein syliini ilmottaen ,että "tyhmä! Vettä edessä pysähdy!" Meinattiin ajaa ojaan.. onneksi ei! Ensikerralla EN kerro vespalle uimasuunnitelmia etukäteen. Vihdoin näkyi kyltti kahvilasta. Sinne sitten ajettiin käännyttiin ja käännyttiin ja ajettiin... Mietimme, että nyt meitä on jo huijattu. Viiden kilsan jälkeen saavuimme ihanien punaisten puutalojen luo. Siellä oli ihana ranta ja terassi ja vain 1€ kahvi!! Sinne joskus uudestaan =). Vespa viihdytti terassi-ihmisiä hyppimällä tyylikkäästi laiturinnokasta.
Sitten matka jatkui kohti Helsinkiä. Lahden kohdalla sain päähänpiston, että menemme Lahden vanhatietä kotiin ja käännyn Lahden keskustaan päin ja sieltä läpi. Ajattelin, että suivaamme siitä nopeammin kuin niiden miljoonien peräkärryjen ja karavaanareiden perässä roikkuen.. Ja mitä vielä... Lahden keskustassa seisoimme varmaan puoli tuntia jonoissa. Ketään ei sitten kertonut (minussahan ei ole syytä =D), että siellä on siltakorjaukset menossa. Siitä kun päästiin, niin pysähdyttiin ostamaan kylmää juomaa. Terhi tosin oli menossa suljettuun Shellin baariin ihan tosissaan.  Jopa me heikkonäköiset (Heidi ja minä) huomasimme asian! Terhikin sitten luovutti ja tuli meidän kanssa S-markettiin.
Matka jatkui remakasti nauraen, vitsejä kertoen ja yhteislaululla (ukkonooa) johon Heidi yritti kovasti yllyttää meitä. Mäntsälässä oli taas pakko pysähtyä nyt vaan tankkaamaan. Yritin poistua huoltoasemalta hienosti serkkuni katsellessa touhua ja ajoin umpikujaan =D.  Minusta se nyt vaan näytti siltä, että sieltä kuuluu ajaa pois! =D. Serkkuni asuu Mäntsälässä ja sattumoisin osui paikalle katselemaan Helsingin-serkun touhuja. Kaiken tämän jälkeen olimme kotona yhdeksän aikoihin illalla...
Tästä oppineena YRITÄN olla ehdottamatta mitään minne mennään tai mistä ajetaan =D=D. Kiitoksia äidille auton lainasta ja koirien hoidosta! Isää kiitän lapsen hoidosta. Vanhemmat hienosti ottivat vastaan meidät nuhjuiset matkaajat, jotka tulivat liki neljä tuntia Mäntyharjulta. Niin ja kiitokset myös matkaseurueelle Terhi ja Heidi.
Seuraava näyttelyreissu tehdään Hämeenlinnaan... jos vain jostain auto saadaan.. (vinkki äidille) =)
Siitä sitten kahden viikon päästä!!
Mari
152535.jpg