Juu.. päätettiin sitten lähteä match show:n..

Aluksi tietysti äitini kanssa kiisteltiin että mennäänkö vai ei, mutta sitten sanoin että viedään lapset lapsi ja koirakilpailuun. Jos vaikka menisivät aikaisemmin nukkumaan.. mitä vielä! Meidän lapsia ei mikään väsytä..

No niin mutta asiaan =). Mentiin paikan päälle ja kun tajusin että siellä oli isoilla kaikkien rotujen tuomari Ritva Raita. Sanoin sitten äidille että ilmoitetaan vespa sinne! Äiti siihen että mitä turhaan junnu koiraa... Kuinkas sitten kävikään??

Ensin lapset menivät kisaamaan niin, että reipas ekaluokkalainen otti cairnin ja reipas eskarilainen vespan äitinsä avustuksella.  Lapset saivat kaikki palkinnon mikä oli minusta aivan ihanaa =)!! Tosin onhan näitä nähty että lapsi & koira kilpailussa saa lohdutukseksi näytepussin koirannappuloita… Ekaluokkalainen oli hyvin tyytyväinen ruusukkeeseen, pokaalin ja karkkipussiin, mutta kilpailijan luonteen omaava eskarilainen oli hyvin harmissaan, ettei voittanut =D yritimme sitten selittää siinä, että ei se voitto… Eskarilainen oli varma että "häviö" johtui siitä että vespan piti käydä näyttäytymässä välissä isojen kehässä josta haki punaisen nauhan ja tuomari oli oikein ihastunut tähän nuoreen likkaan.

Sateen alkaessa odotimme punaisten kehän alkamista. Meillä ei ollut aikomusta jäädä paikalle pitkäksi aikaa, kun ei varauduttu sateeseen. Vespa sitten voittikin kaikki punaiset, joten jouduimme jäämään ilman sateensuojia puun suojaan.

Terhi sattui myös olemaan paikalla ja meni jenkkinartun kanssa pentukehään. Ilmeisesti Reijo Tuovinen oli nuoren jenkkitytön mielestä pelottava vaikkakin tuomari oli todella sympaattinen =). Sateen voimistuessa Terhi sanoi, että onneksi kohta on pentujen siniset sitten voikin lähteä kotiin.. Sanoin Terhille että äläs nyt vielä ;).. Ja jenkki meni ja voitti siniset pennut! Ei päässyt Terhi sadetta pakoon =D!

BIS kehä alkoi, äitini oli aivan varma, että lennetään ulos kehästä lämpimällä kädellä.. Koira on kyllä nätti ja pärjännyt, mutta erikoista rotua harvemmin mätsäreissä palkitaan. Mutta… BIS kehässä oli monta todella nättiä koiraa. Siinä sitten juostiin ja juostiin ja juostiin. Meitä juoksutettiin niin paljon, että meinasin pyörtyä =D (kunto kun ei tällä ladylla ole mistään parhaimmasta päästä ;) ). Neljäs sija.. meni... Kolmas sija.. toinen.. tässä vaiheessa olin jo varma että meitä ei sijoiteta... Mutta Reijo Tuovinen tuli ojentamaan meille Best in Show ruusukkeen sanoen: Tämä irlantilainen uimamaisteri, jolla on samanlainen tukka kuin emännälläkin voittaa tänään BEST IN SHOW:n!!! Olin hyvin onnellinen ja ihmeissäni. Tuomari Ritva Raita tuli vielä uudelleen ihastelemaan vespaa ja sen liikkeitä aidoiksi vapaiksi vespan liikkeiksi. Sydämiämme lämmitti. =)

Olin ihan ihmeissäni... Vaikkakin kyse oli match show:sta, äitiäni varmasti kutkutti, että koira voitti kaiken. Hän kun oli vielä paikan päällä miettinyt, että jos ei sittenkään ilmoita koiraa. Täytyy sanoa että kaikki meni nappiin, paitsi että kotimatkalla kersat rupesivat kiukuttelemaan ja meillä aikuisilla oli mennä hermo!! No kotiin päästiin kuitenkin turvallisesti =D!

Ja tietysti tässä vaiheessa pitää kiittää tuomareita, kiitos ja kumarrus! Seurasta ja kuljetuksesta ÄITIÄ!! Sekä Terhiä ja Sakua seurasta ja monille muille tutuille kiitos jotka olivat paikan päällä!

Mari