Olin aivan varma että pääsen edellisenä iltana ajoissa nukkumaan… Olin suunnitellut että katselen töllöstä kaikkea mahdollista ja ”pakollista”. Pakollisella tarkoitan tietenkin BB! En tajua miten se ohjelma on pakko joka ilta katsoa.. . =D. Mutta en sitten nähnyt mitään mitä suunnittelin…  Heidi soitteli, voisinko mahdollisesti lähteä kuskiksi hakemaan numppasta satamasta. Numppanen oli Virossa näyttelyssä hienosti PU2, ROP-JUN, JUN-SERT!! Samaan syssyyn vahvistusta vaille Latvian ja Eestin juniorivalio! Hienoa numppa!!! =D

 

No joo pääsin sitten nukkumaan vasta reippaasti yli puolen yön. Tietysti sen ainoan kerran, kun toivot kehien alkua myöhemmin ne alkavat heti kymmeneltä. Yleensä vespojen kehä on vasta iltapäivällä… Onneksi matkaan meni aikaa vain 15min.  

 

Siinä kun ajeltiin Tuomarinkartanoon, alkoi sataa suht reippaasti.. Äippä valitteli siinä sateesta mutta minä mietin mielessäni että IHANAA!! En oikeasti ole hirveä kesä ihminen. Kevät on pimeän talven jälkeen kiva ja kesäkin on ensimmäisen kuukauden kiva, mutta varsinkin tämä kesä on ottanut voimille kuivuuden ja kuumuuden takia. Olen vakaasti miettinyt muuttavani eläkepäiville Alaskaan. Tosin se ei taida kihdin takia onnistua… Täytynee valita joku Etelä-Euroopan maa… =)

 

Paikan päällä sitten rakennettiin hieno tuulitunneli. Seidi oli laittanut oman teltan jo pystyyn ja minä meinasin laittaa tyhmänä parin teltan päähän meidän melkein ehjän teltan. Seidi onneksi oli tilanteen tasalla ja sanoi että meidän teltta tulee hänen telttansa eteen. Siinä sitten kaiken kasauksen jälkeen kun oltiin saatu valmiiksi tuulitunneli, ajateltiin että nyt sitten tietysti kaikki koirat saa EH ja työ on ollut turhaa… Vaan kuinkas sitten kävikään ;). Taksu oli hienosti ROP ja Serufiina (rakkailla lapsilla on monta monta nimeä)VSP saaden sertin sekä ROP- junnu arvon, patu reippaasti PU2 saaden jälleen yhden sertin lisää kokoelmiinsa ja maisa PN2 saaden va-sertin. Tuomari kehui vielä jälkeenpäin kaikkia koiriamme erittäin laadukkaiksi!

 

 Ja sitten SYÖMÄÄN!!! Tällä kertaa eväinä oli aamulla paistamani riisipiirakat, kokeiluna savulohi sulatejuustoa, äipän valmistamaa ihanaa hedelmäsalaattia sekä tietysti kahvia, mehua ja vichyä. Savulohi sulatejuusto osoittautui todella hyväksi valinnaksi, suosittelen kokeilemaan =). Siinä syödessä sitten soitin taksun entiselle omistajalle, koska olimme sopineet tapaavamme näyttelyssä. Ja hän olikin juuri saapunut paikalle ja tuli telttaamme seuraksemme. Hän kertoi paljon tacosta pentuna. Vallaton on mies ollut jo pentuna. Vaihtelimme kuulumisia ja kerroin myös tacon tempauksista meillä. Hauskaa oli!!! =D

 

Ryhmä kehät alkoivat tehdä tuloaan ja minun hermoileminen alkoi uudestaan. Ensin ceran kanssa BIS- junnuihin. Cerasta otti tuomarin ystävä kuvia.. Tai siis yritti =D. Aina kun sain ceran seisomaan hyvin ja hän yritti ottaa kuvaa, niin minä vapautin koiran. En todellakaan ollut huomannut että hän yritti ottaa cerasta kuvaa… Miten olisin voinut kun jännitin niin kauheasti??? =D Sijoitusta ei tullut mutta kokemusta sitäkin enemmän! Sitten olikin taksuttimen vuoro. Siinä vaiheessa vasta jännittikin, koska aikaisemmin olin yrittänyt VAHINGOSSA kastroida koiran…. Leikkasin siis tacon pallikarva hapsuja, ja koira tietysti liikahti ja saksien kärjet osuivat palleihin… säikähdin oikeasti ja koira vielä enemmän. Pelkäsin että joudutaan seuraavat kuukaudet opettelemaan palleihin koskemista… Mutta mitä vielä koira palautui todella hyvin tapahtuneesta eikä väistänyt kosketusta arkaan paikkaan!! Tästä otan opikseni ja tästä lähtien pallikarvoja leikataan vain tylppäkärkisillä saksilla. Ryhmässä ei meitä kuitenkaan sijoitettu vaikka koira oli Seidin mielestä tosi hyvän näköinen. Mutta ehkä ensi kerralla tai joskus tästähän me emme masennu!!! =D

Kotiin lähdön aika on jotenkin aina todella tylsää.. kauhealla vaivalla kootut teltat, häkit ja pöydät pitää jälleen pakata autoon. Olen kovasti vakuuttanut olevani sinkku vapaasta tahdosta, mutta pikku hiljaa ainakin joka ikinen loppukesä kun kesänäyttelyt alkaa olla lopuillaan alkaa miettimään että jos edes sen ensi kesän ajaksi saisi sellaisen KNAM:n (koiranäyttelyaviomies). Vaihteeksi voisi olla todella kivaa, kun tultaisiin ryhmästä pois, niin kaikki tavarat olisivat siististi pakattuina ja valmiina autoon tungettavissa. Sama tietysti aamulla, että joku muu joskus repisi sitä halvatun kuormaa perässään, joka muistaisi ottaa vasaran mukaan… jne =). Tosin olen myös miettinyt että kohtahan tuo oma poikakin kasvaa ja jaksaa tehdä nämä asiat. Tosin luulen että poikani ei murrosiässä sylkäisekään näyttelyitä päin =D.

 

Joka tapauksessa päivä oli hauska vaikka toivomaani sadetta ei sitten tullutkaan mutta ilma ei silti ollut älyttömän kuuma. KIITOS ja KUMARRUS kaikille, jotka jälleen kerran jaksoivat katsella ja kuunnella minua =D! Ensi kerralla uudet kujeet Porvoossa!

 

Mari