Aamu urkeni jäisenä ja kylmänä… Laina-autossamme oli vielä kesärenkaat… Matkassa mukana minun ensi debyytin suorittava cairnivauva stella, naapurin Allu kuskina ja hänen ihana vehnäpentunsa frida.

Nyt emme olleet myöhässä;). (Varoitus! Ei niin mukavaa luettevaa =D) Meinattiin kuitenkin, koska aamulla miinalla oli vatsa kovana ja se reppana yritti ulostaa varmaan kymmenen minuuttia, ja sitten kun se tuli se tietysti valui pitkin peffakarvoja… Ei muuta kuin koira suihkuun!

No onneksi en ollut myöhässä ja kerkesin Allun kyytiinkin vielä;).

Keli oli hyvä melkein Lahteen asti, mutta sitten.. Yöllä siellä olikin satanut muutaman sentin lunta ja tiet oli jäässä! Onneksi Allu toimitti kuskin virkaa, kaikki kunnia hänelle! Osaa ajaa tosi hyvin, minä olisin vetänyt ne alamäen risteykset hyyyvin pitkiksi. Niin ja tietysti tsemppasimme toisiamme musiikilla ja repeatilla ;). Biisinä toimi hyvin: simply the best.

Tuomarina meillä molemmilla toimi Juha Palosaari. Joka oli ”hieman” myöhässä…. Mutta suotakoon se hänelle, koska hän käsitteli pentuja ihailtavasti. Hyvin napakasti mutta kuitenkin niin että pennuille jäin mieleen: tässä pitää olla pakolla, mutta tämä on silti kivaa.=).

Stella pääsikin sitten kehään ja arvostelu oli huippu, uraa aloittelevalle pennulle. Arvostelussa oli muun muassa: Erittäin lupaava pentu, iloinen luonne! Minähän en voinut kuin nauraa koiralleni. Sillä oli niiiiiiiin kivaa siellä kehässä, että liikkeistä ei tahtonut tulla mitään, saatikka sitten seisomisesta kun pylly vatkasi niiiin kovasti =). Stella tosin jäi neljästä nartusta tällä kertaa neljänneksi, koska….. Oli kaikkein nuorin siinä sarjassa, (kaksi päivää yli 5 kk) ja… ;D hippasen liian hyvin viihtynyt ruoka-aikana kotona. Syynä ei oikeasti ole liikunnan puute vaan suht vapaa barffi =D!

Sitten päästiinkin odottelemaan fridan koitosta. Allu reppana kerkesi tässä parissa tunnissa jännittämään ihan kunnolla. Kävi välillä ihan sääliksi toista. Muistan kyllä että itsekin olen nuorempana jännittänyt varmasti ihan samalla lailla, ja jännitän edelleen =D!! Meille Allun kanssa ei sovi odottelu ennen kehää, koska jännityskertoimet kerkeävät nousemaan liikaa ;D.

Minua oli kyllä todella ajateltu tässä näyttelyssä. Ajattelin tosi pitkään, että pitäisi hakea kahvia ja jotain syötävää välillä. Siinä kun kattelin miten pitkä jono on kahvilassa, ilmestyikin eteemme kärry jossa oli kahvia, pullaa ja sämpylä ym. Aivan mielettömän hyvä palvelu ja mitkä hinnat!!!! En edes muista olenko koskaan saanut kahvia 60 senttiin!!??!! Kahvi on näin euro aikaan kovin kallista =D. Ja ne sämpylät olivat ihania ja ne ihanat herkut mitä ostettiin.. NAM!

Fridakin sitten pääsi kehään ja nykäisi sieltä itselleen ROP!! Sanoin Allulle että nyt kyllä jäädään ryhmiin kun kerran pääset ja minusta näytti että tuomarikin tykkäsi friidusta.

Siinä sitten odotellessa juoruttiin kaiken maailman asioista ja käytiin pissattamassa vauvoja.

Ainut asia mikä minua tässä näyttelyssä otti päähän, oli se, että meille kaikille sanottiin ryhmien alkavan klo 16. Mutta mitä vielä, ryhmät aloitettiin 15.30!! Eihän siinä mitään sinänsä mutta kun monella näyttelyissä kävijällä on tapana lähteä syömään ennen ryhmiä… Minua harmittaa suunnattomasti niiden puolesta jotka eivät kerinneet sitten ryhmään…

Terrieri ryhmässä frida esiintyi oikein mallikkaasti!! Ja poimittiin tässä kovassa ryhmässä hienosti kuuden parhaan joukkoon!! Hieno Allu ja frida!!!

Päästiin sitten kotimatkalle. Tiet vielä enemmän jäässä kuin aamulla… Ja ihmiset ajavat ihan ihmeellisesti motarilla.. Jää oli kerinnyt ihan Mäntsälään asti joten Allulla ajaminen alkoi sitten vasta helpottaa. Kotiin päästiin kuitenkin ehjänä kahden aivan väsyneen pennun kanssa.

Allu meillä oli mieletön reissu ja odotan kovasti Jyskälän matkaa =D !!! Siitä tulee varmasti yhtä hyvä =).

Sitä ennen kuitenkin Seinäjoki- ja mökkireissu!!

 

-Mari