Nyt haluan kyllä ihan ensin kiittää Porvoon näyttelyn järjestäjiä! En tiedä onko ne aina samat ihmiset, mutta hyvin se on pääasiassa aina järjestetty. Kuulutukset ovat toimineet paitsi tänä vuonna. Kehät ovat olleet aina tarpeeksi isot jne.. Porvoo on aina ollut minulle sellainen "must" juttu. Joka vuosi sinne on pitänyt lähteä ja jos ei ole päässyt niin on harmittanut todella. Minusta Porvoossa on vallinnut kautta aikojen hyvä ilmapiiri. Palkinnot ovat olleet kivoja, kermansavea on kerätty monet vuodet =) ja se on kivaa vaihtelua pokaaleille ja kiinnityskorteille. Ilmat eivät kyllä yleensä Porvoossa suosineet. Yleensä siellä sataa kaatamalla tai tuulee niin kuin lauantaina. Mutta on joukkoon mahtunut kertoja jolloin aurinkokin on paistanut täydeltä terältä, tosin nämä kerrat on laskettavissa yhdellä kädellä =D.

Juu siis lähdimme jälleen Porvooseen. Olen ollut jo muutaman vuoden sitä mieltä (vitsi) että Porvoon näyttelytoimikunta on aina ajatellut minua kun he ovat aikatauluja laatineet. Aina ovat aikataulut sopineet vallan mainiosti minulle. Tälläkin kertaa! Kehät olivat laitettu alkamaan n. klo: 13.30. Onneksi!! Olimme olleet äipän ja Heidin kanssa juhlimassa naisten iltaa edellisenä yönä. Kovasti olimme vakuuttaneet lähtevämme aikaisemmin pois mutta, kuten tiedätte, yksi ei jää yhteen ja aikaisin on pilkun aikaan =D. Aamulla siinä yhdeksän kymmenen välillä oli herätys ja suihku. Meinasin taas jälleen kerran nukahtaa seisaalleen sinne suihkun alle.. Onneksi olen oppinut ottamaan kännykän suihkuun mukaan (oikeasti syy on että, jos se soi.), ja laitan siihen herätyksen jotta, en nuku kovin pitkään tai muuten vaan lotraa kauan.

Kerrankin pääsin lähtemään näyttelyyn ilman omia koiria! Se tuntuu vähän lomalta =). Matkakaan ei ole pitkä. Meiltä Porvooseen ajaa n. puoli tuntia. Tosin eihän me melkein myöhästymättä mihinkään päästy lähtemään. Vaikka tällä kertaa oltiinkin ihan ajoissa lähdössä… Piti äipän vielä tankata auto, että päästään perille asti. Laitto se kortinkin oikein ja painoi jotain, minä en sitä nähnyt koska olin ostamassa juotavaa mukaan. Tulin ulos ja äippä pyöritteli päätään ja sanoi että tässä on joku summa mutta bensaa en ole saanut ja juoksi sisälle kysymään mitä oikein tapahtui. Minä jo mietin että cerpulan kehä kerkeää mennä monta kertaa ennen kuin olemme paikan päällä. No mitä oli tapahtunut?? Äippä oli painanut tankki vitosta! Auto oli tankki kuutosen puolella. Kyllä nolotti meijän äippää!! No mutta saatiin sitten tankattua ja oltiin aikataulusta n. 20 min myöhässä mutta vielä oli nippa nappa aikaa. Äippä pääsi taas hurjastelemaan motarille, tosin ei se aja kuin enintään kymppiä yli joskus kahta.

Ja mikä tuuli olikaan näyttelypaikalla. Saatiin auto hyvin mäkeen josta oli lyhyt matka Seidin teltalle. Katsoin että missä se on ja samaan aikaan Seidi roikkuu Kaisan kanssa teltan kulmissa kiinni. Meinasi teltta lähteä, mietin siinä meneekö Seidi ja Kaisa mukana sen verran hurjalta se näytti. Kehä oli reilusti myöhässä vaikka ajattelin että ceralle ei kerkiä kyllä oikein mitään tehdä kello tikitti jo niin paljon. Hyvinhän me sitten kerittiin, kehä oli ainakin tunnin myöhässä. Mutta se että Porvoossa on kehät myöhässä ei haittaa. Itse asiassa siellä viihtyy aina vaikka koko päivän.

Kehäkin sitten alkoi ja äippä lähti maisan kanssa edeltä. Minä ja Seidi jäätiin vielä laittamaan taskuun namipaloja. Siinä sitten huomattiin että patu on aikamoisen fiksu/ketku kaveri! Patu tuli ihan oma-aloitteisesti häkistä ulos ja lähti maisan ja äipän perään. Onneksi he eivät olleet kerinneet pitkälle =D. Me emme olleet edes huomanneet että patu oli kangashäkkiä leikellyt. Niin hiljaa se koira touhusi ja tuli ulos pienestä reiästä. Seidikin huomasi tapahtuneen vasta kun patu oli äipän luona. Kehässä patu voitti Mystic Torinin (eli torin) ollen näin PU1, SERT ja torin PU2. Nartuissa Bayrakki`s Munin (eli muumi) oli PN1, maisa PN2, SERT tällä kertaa voitti ceran PN3, VA-SERT tytöt on melkein aina ollut tasaisesti toistensa edellä =).  Muumi oli sitten ROP ja patu VSP. Onnea vaan voittajille!! Arvostelut olivat hienot.

Sitten syötiin ja juotiin kahvia ja jutskailtiin asioista sekä tietysti vitsailtiin. Saatiin naapuri teltasta mokkasuukkoja. Nam, ihanaa kiitos vaan sille joka tarjoili meille! Näin siinä ohimennen Tessan ja hänen tyttönsä, kylläpä olivat kasvaneet paljon.  Pääsin myös tutustumaan Kaisan ossiin. Olen aina vähän pelännyt amstaffeja mutta ainakaan tämä ossi veikkonen ja muut Kaisan kasvatit joita näin olivat tosi leppoisia, hauskanoloisia tyyppejä. Ossikin vallan tuli melkein syliin =). Valloittava tyyppi vaikka onkin pelottavan näköinen =). Meinasin vallan kaatua kun poika teki tuttavuutta, kovat ovat voimat "pienellä" koiralla =).

Sitten alkoivatkin ryhmät ja me rupesimme pakkaamaan kamoja pakettiin. Tällä kertaa minulla ei onneksi ollut telttaa mukana. Se todennäköisesti olisi lopullisesti hajonnut tällä reissulla. Seidinkin teltasta ei tarvinnut kuin ottaa koukut pois niin se jo lennähti ympäri. Mutta Kaisan teltta pysyi todella hyvin pystyssä!?! Äippä onkin ruvennut harkitsemaan että jos sellaisen hommaisi. Se täytyy olla jotenkin ergonomisesti suunniteltu tuuleen =D! Kertaakaan en nähnyt että siitä olisi edes pidetty kiinni. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta todella hyvältä se teltta vaikutti ja miten se meneekin niin pieneen tilaan??? Se ei vie makuupussia isompaa tilaa ja kaikki tarvittava on yhdessä pussissa.

Päätettiin sitten vielä katsoa 8 ryhmä kerran kun oltiin siellä vielä ja se oli alkamassa. Olimme hiukan pettyneitä että muumi ei ollut jäänyt ryhmään… Olisimme mielellämme nähneet koiran vielä kerran. No siitä lähdettiinkin sitten kotiin väsyneinä. Edellinen ilta oli kuitenkin vienyt mehuja. Ei muuta kuin kotiin lähtö ja koirien kanssa lenkille meno. Cerassakaan ei näkynyt yhtään hyytymisen merkkejä.. Kumma koira =D!

 


Terveiset kaikille paikalla olleille, päivä oli erittäin mukava! Toivottavasti näemme taas pian!!

 


Mari