No niin.. Teema: Olemme taaaaaaaas myöhässä!!!  Suuntana Hyvinkää ja spanieliliitonnäyttely, joka oli tämän vuoden yksi kohokohdista!

Lauantaiaamu aukesi harmaana ja sateisena.. vettä ei tullut kyllä kovin paljoa vielä (vaikka niin koiran takia toivoin, vespan turkki on parhaimmillaan sateen jälkeen) mutta toista oli kotimatkalla. Ja me teimme ennätyksen!! Jopa niin että Heidiä ei paljoa naurattanut loppumatkan aikana… Kehä alkoi klo 10 ja perro pentuja oli 27. Äkkiseltään ajateltuna tämä määrä on n. puoli tuntia. Mutta urokset oli merkitty alkavaksi klo 11. Joten sinänsä ei hätää jos lähtee yhdeksältä tekemään matkaa. Mutta kun lähtee 10 aikoihin ja vanhaa Tuusulantietä niin 11 aikaan aamulla ei varmasti naurata, istua autossa ja miettiä miksi ollaan myöhässä ja kerkeääkö koira kehään. Koko matkan ajan toivoin niin kovasti perro tuomarin (Hans Lehtinen) olevan myöhässä. Olen joskus aikaisemminkin toivonut ja minua on kuunneltu =).

Parkkipaikalle ajettua hyppäsimme Heidin kanssa ulos autosta ja tehtiin ”juoksut”! Onneksi ystäväni oli ottamassa rokotustodistuksia, päästiin tosi nopeasti juoksemaan hallin toiseen päätyyn. Minua kuunneltiin taas!! Ehkä ei olisi ihan niin paljoa pitänyt toivoa, kun rotu oli kaiken kaikkiaan 2h myöhässä loppujen lopuksi. Mutta mitäs toivoin. Perrot siis menivät vasta urosten pennuissa, joten kerkesimme mennä auttamaan äippää ja Sonjaa vespojen ja kamojen kanssa.

Tässä vaiheessa pinna alkoi kuitenkin olla jo tosi kireällä. Hirveä jännitys, kiire ja häslinki alkoi ottaa päähän. Onneksi oli aikaa muutamaan tupakkaan ja juoksuun kehien välillä ennen kuin numppa pääsi kehään.

Kehän lattia oli jotain aivan järkyttävää!!! Liukasta vaneria ilman mattoja, viime vuonna sentään oli satsattu mattoihin. Numppa esiintyi loistavasti! Olimme varmoja H:sta koska linja oli suosinut siihen asti isoja koiria. Mutta onhan numppa sen verran hyvä koira, että sai se ERIn ja sijoittui luokassaan. Muistaakseni nunon saldossa ei ole yhtään EH tai H, korjatkaa jos olen väärässä.

Tunnelma oli tosi ihana! Nämä spanieli/vesikoira tyypit osaavat kyllä olla ihmisinä erityisen rentoja, näissä omissa pippaloissaan. Syynä voi tietysti olla hyvänmakuinen booli =D.

Vespa kehää odotellessa minäkin yhden lasillisen sitten uskalsin maistaa.

Numppaa en sitten parhaaseen urokseen vienyt koska vespa kehä alkoi. Meillä tuomarina toimi Argentiinalainen herrasmies Carlos Saevich. Vespoja oli ilmoitettu kaikki 17!  Enpä muista moista määrää sitten EUV tai club show:n! Taksukin esiintyi loistavasti huolimatta kehän lattian liukkaudesta. Tässä vaiheessa kaikki hyvin… Mutta sitten tuli cerpukan vuoro. Eihän se tyttö meinannut pystyssä pysyä =D. Äkkiä sitten arvostelun välissä mehua tassuihin ja menoksi. Niin voisi kuvitella että kaikki hyvin ;) vaan ei! Kun cera ei enää liukastellut, niin minulta meinasi jalat lähteä alta!! Kurvissa oli todella tekemistä tasapainon kanssa ja kenkä lipsui minkä kerkesi. Taidan todella hommata nastat kenkiin jos on liukas lattia.
Sain myös esittää maisaa. Maisa esiintyi kanssani tooosii hienosti, koiraa on ilo viedä!! Kehät meni hienosti ja tuloksia voi lukea täältä.

Taksu pääsi myös esittämään taitojaan Saanan kanssa juonior handlerissä! Sijoittuivat komeasti tiukassa kilpailussa kolmannelle sijalle! Onnea Saana. Täytyy vielä mainita että Saana oli ensimmäistä kertaa kisaamassa junnuissa irlanninvesispanielin kanssa! Ylpeänä katselin kehän laidalla hyvää yhteistyötä, vaikka taksulla vähän meinasikin hermo mennä Saana pysyi ihanan tyynenä ja rauhallisena.

Mutta jäljellä on se kaikkein paras!!!!!! Nimittäin se syöminen josta voisin kirjoittaa perään toisen romaanin ;D. Pitopöytä oli ihana! Me toimme Heidin ja äipän kanssa pizzaa, joku oli tuonut ihanaa salaattia, oli viiniä, ciabattaa, superihania riisipiirakoita munavoin kera ja suussa sulavaa omenapiirakkaa. Siis mitä voi ihminen enempää toivoa näyttelyissä??

Käytiin mielenkiintoisia keskusteluja eri roduista ja tietysti rakkaista vesispanieleista. Päivä oli todella ihana vaikkakin alku oli aivan kauhea… Tähän vielä lisään että päivän kruunasi vespa pennun BIS voitto!! Tätä ei kuulemma ollut ennen tapahtunut. Eli onneksi olkoon Pia ja rolle!!!

Kiitos todella paljon teille kaikille jotka olitte mukana ja saimme yhdessä aikaan hienon päivän!!!

Mari